Kuglaši Leštara u odlučujućem meču izborili plasman u Prvu ligu Srbije

SMEDEREVO, 25. mart 2024 – Kuglaši Leštara pobedom protiv Ibra sa 7:1 (3277:3108) osvojili su prvo mesto u Prvoj srpskoj ligi i plasirali se u Prvu ligu Srbije. Oni su u meču poslednjeg kola, koji je praktično odlučivao o prvaku, u direktnom duelu, slavili na domaćem terenu protiv Kraljevčana i s bodom razlike završili prvenstvo na čelnoj poziciji. Sasvim zasluženo pošto je Leštar i u jesenjem delu slavio u gostima protiv ovog ljutog rivala.

U ekipi Leštara pobede su izvojevali Marković, Đokić, Veličkovski, Tadić i Tušek, dok je poen za goste osvojio Voštinić. Velika razlika u broju oborenih čunjeva donela je još dva poena Smederevcima.

Najveće zasluge za meteorski uspeh Leštara ima Slaviša Maksimović, osnivač kluba, ali i trener i igrač.

– Sve je stalo u ovaj meč poslednjeg kola. Kraljevčanima je odgovarao i remi, a nama samo pobeda. Zbog toga sam se malo i pribojavao, da naši takmičari ne podlegnu pritisku značaja utakmice. To se, na sreću, nije dogodilo, bili su sjajni i ja im od srca čestitam na ostvarenom uspehu. Sve pohvale i brojnoj publici, a posebno sportskim prijateljima iz Bora koji su došli da nas bodre – sa ponosom ističe Slaviša Maksimović.

Ljubitelji kuglanja u uzavreloj atmosferi  prepune kuglane u smederevskoj hali znali su da proslave uspeh svojih ljubimaca.

Ibru preostaje mogućnost da kroz baraž protiv niških Meraklija pokušaju da izbore plasman u viši rang.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!